10 sfaturi pentru a alege cea mai bună asigurare de sănătate cu acoperire internațională

cnas-1316977397Sistemul asigurărilor de sănătate începe să câștige aprecierea românilor, oamenii însă nu dispun încă de toate informațiile necesare pentru a alege cele mai bune opțiuni pentru nevoile lor.

Iată 10 elemente pe care o persoană trebuie să le ia în considerare atunci când alege un plan de asigurare privată de sănătate.

1. Aria de acoperire–Asiguratul trebuie să verifice că aria de acoperire nu este restrânsă doar la regiunea în care acesta se află, dar cuprinde şi orice altă zonă pe care este posibil să o viziteze, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă, indiferent dacă este vorba despre afaceri sau călătorie. Aria de acoperire face referire şi la centrele medicale la care ar putea apela în cazul în care va avea nevoie de îngrijiri medicale.

2. Termeni de subscriere–Persoana asigurată trebuie să fie sigură că termenii și condițiile asigurării se potrivesc cerinţelor lui. În unele cazuri asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Există însă și planuri care acoperă condițiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important în selectarea unui anumit furnzior.

3. Tratamentul împotriva cancerului – Asiguratul ar trebui să afle dacă tratamentul împotriva cancerului este acoperit. Există planuri de asigurare care nu acoperă costurile acestui tip de tratament sau procedurile medicale pentru bolile cronice. Este bine ca beneficiarul să aleaga un plan complet, care să asigure îngrijire medicală indiferent de problemele de sănătate pe care le-ar putea întâmpina pe parcursul duratei poliței de asigurare.

4. Plăți adiționale–Asiguratul trebuie să întrebe furnizorul dacă trebuie să plătească suplimentar atunci când folosește asigurarea. Aceasta va fi suma pe care va trebui să o plătească de fiecare dată când solicită acoperirea costurilor medicale, sau doar o singură dată pe an. Este foarte important ca asiguratul să aleagă varianta cea mai potrivită pentru nevoile lui.

5. Beneficii relevante–Asiguratul trebuie să fie sigur că nu va plăti pentru beneficii care nu se potrivesc nevoilor lui. Ar trebui să opteze pentru un plan personalizat!

6. Furnizorii de asistență–Asiguratul trebuie să știe cine îi va oferi asistența. Acestea sunt persoanele pe care le va contacta primele în cazul unei urgențe și cele care vor intermedia relația cu spitalele în ceea ce privește garantarea plăților. Este bine să se verifice dacă furnizorul poate oferi servicii de ambulanță aeriană în cazul unei urgențe.

7. Societatea de asigurări–Clientul trebuie să afle ce companie de asigurări subscrie planurile. Aceasta va plăti daunele, astfel că asiguratul trebuie să se asigure că prezintă siguranță financiară.

8. Acoperire adecvată–Asiguratul trebuie să aproximeze care este acoperirea de care are nevoie. Spre exemplu, dacă se mută în Europa de Vest şi va plăti contribuţia pentru asigurările sociale, va avea dreptul la tratament oferit de sistemul local naţional de sănătate pentru o perioadă de timp. Totuşi, dacă solicită tratament privat sau dacă timpul de aşteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine să beneficieze de un nivel superior de acoperire.

9. Planul familial–Asiguratul trebuie să știe că familia lui poate fi de asemenea adăugată în plan, astfel că ar fi bine să se asigure că beneficiile poliței sunt valabile pentru întreaga familie.

10. Preţul- Pentru o asigurare medicală internaţională preţul este influențat de acoperirea pe care asiguratul o alege. Cu cât acoperirea este mai mare – mai ales dacă sunt asigurate mai multe persoane – cu atât prima va fi mai mare.

Și nu în ultimul rând:

Expertiza – Ar fi bine ca persoana în cauză să încerce să își asigure sănătatea cu ajutorul unor specialişti în domeniu. Asigurarea de sănătate este o profesie şi nu este o regulă ca oricine asigură casa sau maşina să fie un specialist și în ceea ce privește asigurarea de sănătate. Dacă asiguratul lucrează cu un broker, acesta ar trebui să ceară o asigurare de sănătate de la o companie care intermediază doar acest tip de asigurări.

“Procesul alegerii unei asigurări private de sănătate este foarte important și ar trebui făcut în cunoștință de cauză. În momentul respectiv, ar trebui să ne gândim la propria situație, așteptările noastre, planul financiar și de asemenea să luăm în considerare oportunitatea de a accesa cele mai bune clinici specializate la nivel internațional. Un alt aspect important ar fi experiența furnizorului de asigurări și opțiunea recomandată ar fi alegerea unei companii specializate în asigurări de sănătate.” spune Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR, MediHelp International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *