3D: Primul film pe ecran IMAX din China

Filmul „Cutremurul din Tangshan” sub regia lui Feng Xiaogang este prezentat în premieră, pe marile ecrane din China, începând de joi, noteaza Radio China International. Acesta este totodată şi primul film IMAX din China.

Filmul este o adaptare a romanului „Replici” şi descrie durerea sfâşietoare a unei mame când este pusă în faţa unei alegeri după puternicul cutremur din Tangshan din 1976: să salveze doar unul dintre cei doi copii ai săi şi să decidă soarta acestei familii.

Fiind primul film IMAX de proiecţie autohtonă, „Cutremurul din Tangshan” a fost unul cu investiţii mari, oferind spectatorilor un efect audio-vizual inegalabil. Sigur, ceea ce impresionează pe spectatori este dragostea între membrii familiei, tipică din China.

Potrivit RCI, în dimineaţa zilei de 28 iulie 1976, un cutremur cu o magnitutine de 7,8 grade pe scara Richter s-a produs la Tangshan, oraş situat în nordul Chinei. Peste 200.000 de oameni au murit şi pierderile economice directe s-au ridicat la peste 3 miliarde de yuani. Privelişti înfiorătoare au zguduit întreaga lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *