8 proiecte POSDRU vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolvenți ai anului 2014

absolventiMinisterul Fondurilor Europene anunță că au fost depuse opt proiecte strategice de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în cadrul apelului de proiecte POSDRU — ‘Locuri de muncă subvenționate’.

‘Prin lansarea acestui apel de proiecte, construit pe o schemă din minimis, Ministerul Fondurilor Europene susține angajarea tinerilor absolvenți și dinamizarea activității în mediul privat. Autoritatea de Management POSDRU va evalua cât mai repede proiectele depuse în cadrul apelului pentru că banii europeni alocați pentru acest apel, aproximativ 40 milioane de euro, să poată ajunge în mod rapid și eficient la IMM-urile care angajează tineri absolvenți promoția 2014. Subvențiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenții de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenții de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

‘Cele 8 proiecte depuse de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolvenți ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare și 2.400 cu studii medii. Suntem pregătiți ca, începând cu luna iulie, să demarăm cele 8 proiecte strategice și să arătăm încă o dată că se poate face o cheltuire eficace a fondurilor europene sprijinind angajații și firmele’, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu.

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenționării, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

Pentru microîntreprinderi — 3 locuri de muncă;
Pentru întreprinderi mici — 7 locuri de muncă;
Pentru întreprinderi mijlocii — 15 locuri de muncă.

Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți vor fi acordate lunar. În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Cererea de proiecte s-a închis în data de 11 iunie a.c., ora 16.00, iar conform Ghidului solicitantului — Condiții specifice cererea de propuneri de proiecte nr. 166 — ‘Locuri de muncă subvenționate’, singurul solicitant eligibil care putea depune proiecte a fost Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *