A fost lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Bazinul Marii Negre 2007-2013

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului – in calitate de Autoritate Comuna de Management pentru Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2007-2013 – a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte, cu termen de depunere 30 septembrie 2011.

Obiectivul global al programului este acela de a realiza parteneriate regionale solide si de a impulsiona cooperarea pentru dezvoltare economica si sociala durabila a regiunilor din bazinul Marii Negre.

Aria eligibila a programului cuprinde 8 state: Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Georgia. in Romania sunt eligibile cele 6 judete din Regiunea Sud-Est, respectiv: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.

Vor fi finantate proiecte de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, in domeniul protectiei naturii si al mediului inconjurator, precum si al cooperarii culturale.

In cadrul prezentului apel de propuneri de proiecte sunt disponibile fonduri din cadrul Politicii Europene de Vecinatate in valoare de 15.169.098,86 EURO, iar Turcia participa cu fonduri IPA in valoare de 5.300.241,30 EURO.

Cofinantarea Uniunii Europene este de maximum 90% din totalul costurilor eligibile la nivel de proiect.

Proiectele trebuie depuse la sediul Autoritatii Comune de Management – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Cooperare Teritoriala Europeana, Bd. Libertatii nr.12, sector 5, Bucuresti 040129, pana la data de 30 septembrie 2011 (ora locala 16.00, pentru propunerile de proiecte depuse personal la Registratura ministerului, etaj 4).

Ghidul Solicitantului este disponibil pe web site-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *