Active de aproape 26 mil euro poprite de Directia Generala Antifrauda Fiscala

poprire-contDirecția Generală Antifraudă Fiscală a blocat, prin sechestru și poprire, active de 117,73 milioane (circa 26 milioane euro) ale unor contribuabili, în vederea asigurării recuperării unor prejudicii aduse bugetului statului, potrivit bilanțului DGAF pe perioada decembrie 2013 – februarie 2014, publicat vineri.

„În ceea ce privește asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 117.729.520 lei, echivalentul a circa 26 milioane de euro’, se arată într-un comunicat al DGAF.

În cursul anului 2013, Agenția Națională de Administrare Fiscală a trecut printr-un amplu proces de reformă, în urma căruia a fost înființată Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF). Această structură a ANAF a devenit operațională la finele anului și au fost efectuate acțiuni de control pe întreg teritoriul țării, în scopul prevenirii și descoperirii evaziunii fiscale, la agenți economici care realizează comerț en-gros, en-detail, producție, alimentație publică, în zone comerciale care prezintă risc din punct de vedere fiscal.

În perioada decembrie 2013 — februarie 2014, au fost verificați 8.358 de contribuabili, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 144,277 milioane de lei, echivalentul a peste 32 de milioane de euro, reprezentând amenzi contravenționale și confiscări de bunuri, sume de bani în numerar și venituri a căror proveniență a fost considerată ilicită.

Potrivit DGAF, s-a dispus suspendarea activității unui număr de 474 operatori economici, în principal pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale și pentru nerespectarea normelor de comerț.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *