Activele nete ale fondurilor de investiţii au crescut cu 2,9% în mai

134725_articolActivele nete ale fondurilor de investiţii locale, exprimate în lei, au crescut în luna mai cu 2,9% faţă de luna precedentă şi cu 14,3% de la începutul anului, depăşind pragul psihologic de 10 miliarde lei pe fondul unor subscrieri nete semnificative, informează Asociaţia Administratorilor de Fonduri /AAF/.

Potrivit AAF, în luna mai, au intrat pe piaţa fondurilor deschise denominate în euro, trei fonduri noi: ERSTE Bond flexible Romania eur, ERSTE absolute return 15 eur şi ERSTE absolute return 25 eur, fonduri administrate de ERSTE Asset Management S.A.

Activele nete ale fondurilor străine distribuite în Romania erau, la finele lunii mai, de 1,475 miliarde lei, în creştere cu 2,7% faţă de volumul de la finele lunii anterioare.

În luna mai 2013, volumul activelor nete deţinute de cele 23 de fonduri închise s-a apreciat cu 1,9%, atingând la sfârşitul lunii valoarea de 464,8 milioane lei.

Subscrierile nete înregistrate în luna raportată au depăşit cu puţin 44 milioane euro, revenind astfel la nivelurile înregistrate la începutul anului.

sursa articol: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *