Adrian Gearap(AFM): Valoarea încasărilor din timbrul de mediu s-a ridicat, în primele trei luni, la 165.969.751 lei

afm-incasarile-din-timbru-de-mediu-pana-la-31-octombrie-sunt-de-peste-606-milioane-de-lei_size9Încasările din timbrul de mediu s-au ridicat, în primele trei luni, la aproape 166 milioane de lei, în timp ce suma restituită ca urmare a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile ar putea fi în jur de 100 milioane de lei, dar se așteaptă raportarea de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, a declarat luni, Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

‘Valoarea încasărilor din timbrul de mediu s-a ridicat, în primele trei luni, la 165.969.751 lei. De asemenea, suma restituită se ridică la 100 de milioane lei, în primele trei luni, dar se așteaptă raportarea de la ANAF. Timbrul de mediu și ‘Rabla’ sunt programe legate între ele, în sensul că ultimul este finanțat din încasările din timbrul de mediu’, a afirmat Gearâp.

Acesta a menționat, totodată, că din totalul de 221.000 de mașini rulate intrate pe piața din România, aproximativ 20.000 de unități au intrat prin partaj voluntar.

‘Aproximativ 20.000 de mașini second-hand au intrat în piață prin partaj voluntar, dintr-un total de 221.000 de mașini rulate, până în prezent. Nu putem interzice importul mașinilor second-hand. În ceea ce privește impozitul anual progresiv pentru poluare, există o singură țară care practică un astfel de sistem, Germania. În primul rând, ei nu importă mașini. Există o discuție la nivel european pentru unificarea acestui sistem de taxare de mediu. Există 18 țări din Uniunea Europeană în care se practică taxări diferite, iar fiecare încearcă să-și apere industria. Există o direcție la Ministerul Mediului care monitorizează calitatea aerului. Deocamdată, suntem în parametri și nivelul de noxe în ariile aglomerate din țară este în limite’, a spus președintele AFM.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *