Amenajari la cheie pentru birouri de succes

In ultimii ani, una dintre cele mai intalnite discutii din mediul de afaceri conduce la o remarca interesanta: locul de munca nu mai este „serviciul” la care ne prezentam in fiecare dimineata timp de 40 de ani, ci devine incet o extensie a stilului nostru de viata. Angajatii de azi sunt incurajati sa isi urmeze visele, sa isi descopere talentele si sa-si fructifice potentialul, iar studiile au aratat ca angajatii au tendinta sa isi schimbe locul de munca in medie o data la 2,5 ani. Intr-o asemenea situatie, cum ar putea o companie sa isi pastreze cele mai importante talente, reducand absenteismul si maximizand performanta? O solutie pe cat de intuitiva, pe atat de semnificativa, este crearea unui spatiu de lucru potrivit personalitatii celor care il folosesc.

Conform cercetarilor, elementele pe care angajatii le pretuiesc cel mai mult cand vine vorba de spatiul de lucru sunt lumina naturala, plantele vii de interior, linistea, culorile vesele, precum si o fereastra cu vedere catre natura. Iar pentru a putea satisface aceste cerinte, designerii de interior s-au specializat in solutii complexe.

Atunci cand o companie decide sa isi transforme spatiul de lucru, va cauta un partener care sa furnizeze mobilier, dar si servicii de „fit-out”, preferand sa apeleze la echipe de specialisti pentru solutii integrate de amenajare. Pentru un buget prestabilit, spatiul de lucru poate fi amenajat la cheie: de la sisteme de iluminat pana la alegerea celui mai potrivit mobilier, totul este adaptat si integrat. Mai mult, companiile specializate iau in considerare tipul de activitate desfasurat de companie si personalitatile angajatilor atunci cand gandesc noua fata a unui birou.

Designul de interior actual se bazeaza pe principii ergonomice si tine cont de factorii de mediu, asa incat utilizatorii spatiului sa se simta cat mai confortabil, indiferent cate ore ar petrece intr-un anumit loc. Se ia in considerare traseul luminii prin incapere si se calculeaza timpul estimat pe care oamenii il vor petrece in picioare, asa incat sa se reduca sedentarismul. Astfel, amenajarile de birouri la cheie devin o investitie in sanatatea angajatilor, plasand in acelasi timp compania in clubul select al firmelor cu adevarat inovatoare.

Birourile de tip open space, neadaptate noilor tendinte ce pun accent pe respectarea confortului angajatilor, incep treptat sa fie de domeniul trecutului. E momentul pentru solutii personalizate care sa incurajeze angajatii sa vina la birou cu placere si sa vorbeasca intregii lumi despre cat de bine se simt acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *