ANAF: Nu stim daca cei care nu platesc CASS in primul trimestru vor avea penalitati

17sigla_anaf_01_c0ab04b7ceReprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală  recunosc că a existat o problemă la emiterea deciziilor privind contribuțiile de asigurări sociale de sănătate  pentru persoanele care obțin venituri din chirii și nu pot preciza dacă vor exista penalități pentru cei care nu plătesc CASS pentru primul trimestru din 2014.

‘Orice obligație fiscală se achită în mod normal pe bază de impunere, nu știu să vă spun dacă vor fi penalități sau nu, dar legea îmi spune că am obligația plății la dată de 25 martie’, a afirmat joi, la o conferință de fiscalitate, directorul general adjunct al ANAF, Mihaela Huțanu, întrebată dacă vor fi sancționați cei care nu vor plăti contribuția la sănătate pentru primul trimestru, în cazul în care nu au primit decizii de impunere cu CASS 5,5%.

Unele persoane care obțin venituri din chirii au primit decizii de la ANAF în care era trecută suma 0 la CASS de plată.

‘Știu că a existat o problemă, o mică întârziere în emiterea deciziilor privind contribuțiile la fondul de sănătate, este într-adevăr neplăcut pentru toată lumea, dar se poate face un calcul aproximativ, adică în momentul când un contribuabil are decizia de impunere, poate să-și calculeze un procent de 5,5% la venitul respectiv și să se ducă să plătească. Prin legislație este prevăzută o astfel de obligație. Din păcate, pentru prima tranșă a contribuțiilor acest lucru a fost puțin întârziat, întrucât prevederea este nouă, se aplică din acest an’, a spus oficialul ANAF.

Ea a mai apreciat că acei contribuabili care nu au primit decizii de impunere CASS nu ar trebui să primească notificări de la ANAF.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *