Andrea Schaechter va conduce delegaţia FMI care va derula o nouă misiune în România

723296Noul şef al Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Andrea Schaechter, a lucrat anterior preluării noului post la Departamentul European pentru Afaceri Fiscale, în perioada 2007 – 2009, unde a avut în responsabilitate Divizia de Supraveghere şi Politică Fiscală, şi a avut un rol cheie în elaborarea unei dintre cele mai importante publicaţii ale FMI – Fiscal Monitor, informează Reprezentanţa FMI de la Bucureşti, într-un comunicat remis AGERPRES.

Andrea Schaechter va conduce delegaţia FMI, care va derula o nouă misiune în România, în perioada 17 – 31 iulie, după ce România a încheiat, cu succes, cel de al doilea acord Stand-by cu Fondul.

Schaechter l-a înlocuit în funcţie pe Erik de Vrijer, care a avut o misiune de un an în România.

De naţionalitate germană, noul şef al Misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România a participat, de asemenea, la o serie de proiecte privind reglementările fiscale, activităţi de asistenţă tehnică.

Din 2004 până în 2007 a fost economist la Departamentul European al FMI pentru Ukraina. Anterior a oferit consiliere în probleme monetare şi de rate de schimb în Departamentul Monetar şi Piaţa de Capital.

Andrea Schaechter şi-a început cariera la FMI în 1998, ca economist şef la Departamentul african din Benin.

Este absolventă a Universităţii din Wurzburg din Germania.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *