Andrea Schaechter a discutat cu reprezentantii Directiei de Supraveghere de la BNR

andrea_schaechter_16405700Negociatorul-şef pentru România al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Andrea Schaechter, a discutat vineri dimineaţă, la Banca Naţională, cu reprezentanţii Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, au declarat, pentru AGERPRES, surse din sectorul bancar.

„O ţară decide dacă este nevoie de un nou împrumut cu Fondul Monetar Internaţional. Oamenii politici se pun de acord dacă un nou acord va fi benefic pentru România. Acesta este pasul numărul unu, iar pasul numărul doi este cel de a se justifica finanţarea internaţională, mobilizarea finanţării internaţionale. Răspunsul meu este probabil da (va fi un nou acord n.r.), luând în considerare dorinţa oamenilor politici de a consolida stabilitatea macroeconomică, de a avea o ancoră pentru aceasta, de a urma reformele economice, care nu au fost încă încheiate, dar ce este cel mai important, pentru a evita orice tentaţie de a face paşi înapoi”, a spus Christine Lagarde.

De asemenea, într-o conferinţă organizată tot la Banca Naţională, Christine Lagarde a precizat că FMI a avut şi are un parteneriat de durată cu România, benefic din punct de vedere fiscal deoarece a generat stabilitatea economică necesară pentru a atrage investiţii, pentru a restaura încrederea în fundamentele economice ale ţării.

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *