Andreas Treichl (Erste Group Bank): Anticipam un rezultat negativ la nivelul grupului bancar austriac

1-cap-andreas-treichl-foto-kleine-zeitungPreședintele Erste Group Bank, Andreas Treichl, anticipează un rezultat negativ între 1,4 și 1,6 miliarde euro la nivelul grupului bancar austriac, până la sfârșitul anului 2014, dar se așteaptă ca baza de capital a băncii să se consolideze.

‘La nivel de grup previzionăm o pierdere între 1,4 — 1,6 miliarde euro, la sfârșitul lui 2014, dar anticipăm că vom avea o bază sigură de capital, inclusiv în România, la BCR’, a declarat Treichl, pentru AGERPRES, după anunțarea rezultatelor la șase luni ale Erste Group, care arată un minus financiar de 927 milioane euro, în semestrul I al anului 2014.

Președintele Erste Group a precizat că la BCR, care a înregistrat, de asemenea, un minus de 276,6 milioane euro în S1, nu a fost vorba de o pierdere efectivă de bani fizici, ci doar de un rezultat negativ contabil pe hârtie.

‘În România (la BCR n.r.) nu am pierdut bani efectiv, ci a fost doar o operațiune contabilă pe hârtie, a fost doar o pierdere contabilă, dar care arată foarte rău. Previzionăm că și aici vom avea un capital solid’, a subliniat Treichl.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *