Andreea Paul: Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) la români

de Andreea Paul Prevederile FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) sunt aplicate românilor începând cu 1 iulie 2014, după ce Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 22 ianuarie 2014, iniţierea negocierilor şi semnarea Acordului cu Statele Unite ale Americii pentru îmbunătăţirea conformării fiscale internaţionale şi implementarea măsurilor FATCA. Sac à Dos Kanken Fjallraven FATCA reprezintă un set de măsuri impuse de fiscul american în vederea combaterii evaziunii fiscale a persoanelor și societatilor americane în legătură cu conturile pe care le dețin în afara SUA.

FATCA a fost emis cu scopul de a indentifica toți cetățenii americani care au conturi deschise în afara granițelor SUA din cauza imposibilității justificării unor sume de bani și de a se sustrage, astfel, rigorilor legislative în domeniu, dar și pentru a preveni evaziunea fiscală, prin evitarea plății impozitelor de către contribuabilii americani, utilizând conturi deschise la instituții financiare din afara SUA sau a instrumentelor de investiții de tip off‐shore. nike air max 90 hombre

La nivel european, au existat demersuri, precum cele ale OECD și ale Consiliului European, prin care au anunțat promovarea unui model similar celui american de Convenție pentru schimbul de informații între oricare două țări europene, denumit “Automatic Exchange of Financial Account Information”. Air Jordan 14 Uomo Pentru integrarea în trendul european, în Romania, a fost înființată, în luna martie 2013, Directia de Informații Fiscale, care își desfășoară activitatea în cadrul ANAF și care reprezintă biroul de legătură cu autoritățile din alte state în vederea transparenței fiscale. Solde yeezy boost In decembrie 2014, Parlamentul Romaniei a votat legea prin care țara noastră devine stat membru în structura Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații Fiscale al OECD. Scopul acestui Forum este să facă mai eficient schimbul de informații fiscale între state și să monitorizeze paradisurile fiscale. nike tn requin Prin acest demers, OECD va sprijini Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF să coopereze cu cât mai multe jurisdicţii fiscale şi să intre într-o reţea extinsă de acorduri de schimburi de informaţii pe care să le pună şi în practică. nike homme În practică, românii cu conturi în SUA ne-au semnalat probleme în derularea acestuia. Nike Max UK Astfel, astăzi, am depus o întrebare parlamentară prin care i-am solicitat domnului Ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, să îmi pună la dispoziție următoarele informații: – Stadiul negocierilor în vederea semnării acordului bilateral de colaborare pentru implementarea prevederilor FATCA. Nike Air Max 2017 damskie – Dacă are în vedere, în continuarea negocierilor, o propunere de încheiere a acestui acord în regimul reciprocității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *