ANFP organizează mese rotunde privind dialogul social și munca decentă

anfpÎn perioada iulie — septembrie 2014, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează o serie de mese rotunde pentru conștientizarea rolului și importanței dialogului social pentru funcționarii publici. Evenimentele, ce constituie o activitate din cadrul proiectului Îmbunătățirea dialogului social pentru funcționarii public, se desfășoară în municipiul București și în județele: Timiș, Brașov, Galați, Iași.

Proiectul este implementat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici în parteneriat cu Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia (KS) și Asociația Municipiilor din România (AMR), fiind finanțat printr-un grant acordat de către Guvernul Norvegiei prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014, în cadrul Programului Muncă Decentă și Dialog Tripartit.

La mesele rotunde participă, alături de reprezentanții ANFP, membri ai comisiei paritare și funcționari publici din instituțiile și autoritățile publice partenere în proiect, funcționari publici din cadrul altor instituții și autorități publice din județele pilot și din București, reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanți ai Comisiilor de Dialog Social.

Obiectivul acestor dezbateri constă în îmbunătățirea practicilor de dialog social în instituțiile publice, prin promovarea rolului comisiilor paritare și promovarea conceptului de dialog social.

Astfel, se vizează informarea, conștientizarea și sensibilizarea a 800 de funcționari publici asupra rolului și funcționării mecanismelor de dialog social în asigurarea unui climat de muncă decent, precum și stimularea participării active a grupului țintă. Totodată, o secțiune distinctă a dezbaterilor va fi rezervată prezentării și promovării activităților și rezultatelor proiectului.

‘Este o etapă importantă a proiectului nostru, acum când sunt puși față în față actori importanți în susținerea procesului de dialog social și sunt convins că această alăturare va genera rezultate vizibile pentru o implementare eficientă a mecanismelor de dialog social și de muncă decentă în administrația publică ‘, este mesajul președintelui ANFP, Jozsef BIRTALAN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *