ANSPDCP a organizat simpozionul „Protecţia datelor personale – prezent şi viitor” de Ziua Europeana a Protectiei Datelor

logologoPe data de 28 ianuarie 2014, se sărbătoreşte Ziua Europeană a Protecţiei Datelor.

Această dată marchează aniversarea a 33 de ani de la semnarea, la Strasbourg anul 1981, a Convenţiei 108 pentru protecţia persoanelor referitor la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, primul instrument legal adoptat în domeniul protecţiei datelor.

Scopul celebrării acestei zi este conştientizarea persoanele fizice de pe întreg cuprinsul Europei asupra importanţei protecţiei datelor cu caracter personal şi a drepturilor specifice pe care le pot exercita.
Cu această ocazie, autorităţile naţionale independente de protecţia datelor din statele europene organizează evenimente specifice.

În cinstea Zilei Europene a Protecţiei Datelor,  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a organizat Simpozionul cu tema „Protecţia datelor personale – prezent şi viitor”, la Palatul Parlamentului, pe data de 28 ianuarie 2014, începând cu orele 11,00.

Materialele informative dedicate Zilei Europene a Protecţiei Datelor sunt disponibile la adresa www.dataprotection.ro/informatii generale/informatii de interes public/materiale informative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *