Banca Europeană de Investiţii (BEI) va da credite de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii care angajează tineri

4d95ae40d7bc4Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda, la nivel european, credite în valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii care angajează tineri, a arătat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

‘Recomandarea mea este ca întreprinderile mici şi mijlocii să facă demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 să poată accesa aceste fonduri. Vorbim de o sumă de 6 miliarde de euro, pe care Banca Europeană de Investiţii (BEI) o va acorda, la nivel european, IMM-urilor care angajează tineri. De asemenea, alte 6 miliarde de euro vor fi alocate, în Uniunea Europeană, ca garanţii pentru tineri. Ca urmare, prin unele proiecte POSDRU va putea fi accesată o parte din aceşti bani’, a spus Mariana Câmpeanu, cu ocazia lansării, de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a versiunii în limba română a ‘Cartei Albe a IMM-urilor din România 2013’.

‘Aştept ca întreprinderile mici şi mijlocii să ne sprijine în rezolvarea unei mari probleme cu care se confruntă societatea europeană la ora actuală, respectiv şomajul în rândul tinerilor’, a precizat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *