BCE: Oferim bancilor ragaz de 48h pentru a analiza rezultatele testelor de stres inainte de a le da publicitatii

issue51-10Oficialii de la Banca Central Europeană (BCE) intenționează să ofere băncilor un răgaz de 48 de ore pentru a analiza rezultatele finale ale testelor de stres înainte de a le da publicității, în luna octombrie, ceea ce riscă să-i nemulțumească pe bancherii care spun că au nevoie de mai mult timp, au declarat miercuri pentru Reuters două surse din interiorul BCE.

Banca Centrală Europeană va prelua activitatea de supervizare bancară în zona euro începând din luna noiembrie și, înainte de asta, va evalua starea de sănătate a celor mai mari 128 de bănci din zona euro printr-o analiză amănunțită a calității activelor lor și de asemenea a capacității lor de qa face față șocurilor și stresului. Analiza, de o complexitate și profunzime fără precedent în Europa, este destinată să restabilească încrederea în sistemul financiar din zona euro.

Potrivit unei surse, în urmă cu aproximativ două săptămâni băncile au trimis către BCE rezultatele preliminare ale testelor de stres derulate împreună cu Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

‘În consecință majoritatea băncilor ar trebui să știe dacă au avut sau nu probleme cu testele de stres’, a declarat sursa.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *