Bijuterii arhitecturale intrate în competiția pentru premiul “Building of the Year”

Premiile de arhitectură “Building of the Year”, acordate de site-ul de specialitate ArchDaily pentru clădiri preferate de cititori în anul precedent, vor fi acordate joi, la capătul unei competiții lansate la începutul lunii ianuarie. Din cele circa 4.000 de proiecte prezentate de site anul trecut, lista s-a redus, la 27 ianuarie, la cinci proiecte la 10 categorii diferite, supuse votului public.

Clădirile se află în toate colțurile lumii, sunt construite din materiale și stiluri foarte diferite, dar au în comun faptul că au fost concepute pentru a îmbunătăți viața cotidiană. Huffingtonpost.fr a făcut o selecție de 25 de bijuterii arhitecturale aspirante la premiu.

Proiectul Iceberg din Aarhus (Danemarca) este un ‘dockland’ de 800.000 de metri pătrați, transformat pentru a adăposti 7.000 de locuitori și 12.000 de birouri, și constituie una din cele mai mari dezvoltări dintr-un oraș portuar din Europa, conform ArchDaily.

One Central Park, aflat în sudul orașului Sydney (Australia), a fost desemnat deja ‘turnul anului’. El este concepția unei echipe de arhitecți australieni și s-a remarcat prin ‘îmbrăcămintea’ sa vegetală semnată de Patrick Blanc. O altă particularitate a turnului este că toți cei care îl ocupă, oriunde s-ar afla, beneficiază de lumină naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *