BNR: Comparativ cu martie, sumele refuzate la plata de bancile comerciale au crescut

ghiseu-teancuri-ban-detaliuValoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale a crescut semnificativ în aprilie față de martie, cu aproape 500 de milioane de lei (112%), la 934 de milioane de lei, de la 440 de milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

Cea mai mare parte a sumelor refuzate la plată în a patra lună din acest an a provenit din plățile cu bilete la ordin, care au însumat aproape 915 milioane de lei, față de 425 de milioane de lei în luna anterioară, de asemenea în creștere semnificativă, cu 115%.

Și cecurile refuzate la plată în aprilie au însumat mai mult decât în martie, cu aproape 30%, ajungând la 19,5 milioane de lei, față de 15 milioane de lei cu o lună mai devreme.

În urmă cu un an, în mai 2013, valoarea plăților efectuate cu instrumente de debit refuzate de bănci a fost de 1,17 miliarde de lei, suma maximă din ultimul an. Între timp, aceasta scăzut scăzut treptat, în luna martie 2014 ajungându-se la minimul ultimelor 12 luni, respectiv de 440 de milioane de lei, potrivit datelor din Centrala Incidentelor de Plăți.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *