BNR: Rezervele valutare ale Romaniei in scadere cu 1,26 mld euro

valutaRezervele valutare ale României totalizau 31,653 miliarde de euro, la 28 februarie 2014, în scădere cu 1,26 miliarde de euro, de la 32,913 miliarde de euro înregistrate la 31 ianuarie 2014, arată datele publicate, luni, de Banca Națională a României (BNR).

În cursul lunii februarie au avut loc intrări de 2,374 miliarde de euro, reprezentând modificări în structura rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

Tot în ianuarie 2014, din rezerva BNR au ieșit 3,634 miliarde de euro, reprezentând reducerea ratei rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele, se arată în comunicatul BNR.

‘La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc în principal rambursări de capital și dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional în valoare de 955 de milioane echivalent euro’, se mai arată în comunicatul BNR.

Rezerva de aur a Băncii Naționale s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,207 miliarde de euro.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *