Carnea va fi următorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%

6Carnea va fi următorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%, probabil se va face acestă reducere de anul viitor și va cuprinde și alte produse, precum legumele, fructele și laptele, a declarat, marți, la Titu, județul Dâmbovița, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

”Pentru bugetul anului 2014 nu discutăm, pentru că implicațiile sper să nu mai fie asupra bugetului dacă scădem TVA-ul la carne. Anul acesta într-adevăr au fost implicații pentru că există acea neîncredere că odată cu reducerea TVA avem încasări cel puțin egale. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, și e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puțin aceleași”, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Acesta spune că măsura reducerii TVA și la alte produse se va lua după o perioadă de evaluare a efectului reducerii TVA la pâine.

”După o perioadă, să zicem un an de zile, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus prețul pâinii, că am salvat acele societăți, am salvat locuri de muncă, dar am avut și încasări cel puțin egale la bugetul de stat și dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem și am spus de fiecare dată, probabil, următorul produs va fi carnea, eu sper să fie mai multe, sper să fie și legumele, și fructele, și laptele. Pentru că și acolo există un grad de evaziune destul de mare, grad de evaziune care produce probleme pe piața care ar trebui să fie corectă și în care concurența ar trebui să primeze, dar în condiții egale”, a afirmat Daniel Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *