Cătălin Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu, acolo unde aparțin ca mentalitate

catalin-ivan_3_Cătălin Ivan, purtător de cuvânt și lider al delegației PSD din Parlamentul European, condamnă vehement declarațiile făcute de Elmar Brok, eurodeputatul PPE care a propus amprentarea imigranților pentru a putea fi identificați mai ușor cei care ajung în Germania doar pentru a beneficia de sistemul de asistență socială.

‘Este extrem de îngrijorător faptul că, în Europa anului 2014, un membru al Parlamentului European poate scorni asemenea inițiative. Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu, acolo unde aparțin ca mentalitate. Condamn ferm o astfel de inițiativă, care intră în contradicție flagrantă cu valorile europene în care credem cu toții și pe care trebuie să le apărăm cu orice preț’, declară europarlamentarul PSD.

Cătălin Ivan le cere europarlamentarilor din PDL să ia atitudine față de Elmar Brok, având în vedere că acesta face parte din grupul PPE.

‘Fac un apel către toți eurodeputații PDL să nu închidă ochii la aceste provocări și să ia cât mai repede atitudine față de colegul lor din PPE, Elmar Brok. Acum este momentul să arate tuturor interesele cui le apără în Parlamentul European: interesele românilor sau interesele lor de grup. În fața unor asemenea inițiative deplasate, mă întreb la ce îi ajută pe români faptul că Băsescu nu ratează nicio ocazie de a participa la întâlnirile PPE’, consideră Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *