Cătălin Ivan: Vizita Victoriei Nuland are o conotație pozitivă

ivan_catalin2Cătălin Ivan, europarlamentar și purtător de cuvânt al PSD, subliniază că vizita la București a asistentului secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, reprezintă un semnal pozitiv dat României și o dovadă în plus că parteneriatul strategic dintre România și SUA funcționează de ambele părți. De asemenea, Ivan atrage atenția că efectele ‘propagandei băsiste’ sunt de natură să compromită imaginea României.

‘Vizita asistentului secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, are o conotație profund pozitivă pentru parteneriatul dintre România și SUA și a reprezentat un prilej de reiterare a sprijinului Statelor Unite pentru țara noastră. De asemenea, Victoria Nuland a venit la București pentru a transmite, din partea președintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului și cetățenilor romani pentru împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO și nicidecum pentru a reproșa ceva Guvernului.

Așa cum ne-am obișnuit, propaganda basista compromite imaginea României prin mesajele negative promovate. Intoxicările propagate în ultimele zile au fost desființate de către asistentului secretarului de Stat, care nu făcut decât să mulțumească țării noastre pentru ce a realizat în cadrul parteneriatului cu SUA. În aceste condiții, reacțiile neadecvate ale propagandei băsiste nu reprezintă decât un indicator al frustrărilor taberei apropiate lui Băsescu.

Nuland a declarat că SUA susțin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și dreptul de a își alege propriul drum. Este un avertisement dat lui Traian Băsescu, care promovează un discurs lipsit de prudență în ceea ce privește unirea Republicii Moldova cu România și, deopotrivă, o confirmare privind corectitudinea discursului moderat și constructiv, promovat de premierul Victor Ponta pe această temă’, a declarat Cătălin Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *