CEC Bank ofera un credit punte pentru fermieri

In urma semnarii conventiei privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat de catre CEC Bank cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), CEC Bank a lansat un credit punte pentru fermierii care detin si cresc pasari sau porcine, in suma de pina la 85% din valoarea ajutoarelor de stat pe care acestia urmeaza sa le primeasca.

Acesta este al zecelea produs dezvoltat in cadrul programelor de sprijin si ajutoare de stat derulate de MADR incepind cu 19 martie 2008 si  asigura finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole, potrivit comunicatului.

 

Clientii eligibili pentru aceste credite sint persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale constituite potrivit OUG privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, si / sau persoane juridice. 

Creditele se acorda in lei, iar valoarea creditului poate fi de maximum 85% din valoarea sumelor inscrise in adeverintele emise de APIA, dar si in functie de situatia clientului in ceea ce priveste datoriile restante pe care le inregistreaza la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul fondurilor speciale.

Dobanda pentru acest credite se calculeaza ca rata de baza, egala cu 7,9% in acest moment, plus o marja de 2,1 puncte procentuale. In plus, banca percepe un comision de gestiune la fiecare utilizare de credit de 0,3%. Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR, care va reprezenta un procent de pina la 80% din valoarea acordata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *