Cel mai bun an pentru a investi intr-o garsoniera

Daca locuiesti singur sau doar cu perechea ta, ai un loc de munca stabil si viata activa, vei dori sa investesti mai putini bani in confortul casei si mai multi in calatorii, hobby-uri, masina si alte obiecte personale. Tinerii de azi au o alta perspectiva asupra modului de cheltuire a banilor si asupra prioritatilor, astfel incat, multi decid ca solutia cea mai practica si economica (preferabila in locul chiriei) este cumpararea unei garsoniere.

Daca doresti sa o cumperi, anul acesta este momentul potrivit, din cauza cresterii alarmante a preturilor garsonierelor mai ales in Bucuresti.

Inainte de a cumpara o garsoniera e recomendabil sa ceri ajutorul unui specialist în domeniu si al unui agent imobiliar. Poti dispune de o garsoniera care sa fie in acelasi timp de cea mai buna calitate si sa fie foarte accesibila ca pret.

Garsonierele care sunt de vanzare Bucuresti vorbesc intr-adevar despre ele prin intermediul pretului. Avantajul tau este sa stii pentru ce o vrei. Trebuie sa tii cont de zona in care se afla amplasata fiindca pretul unui imobil scade drastic daca acesta se afla intr-o zona rau famata, in care gradul de securitate este scazut si rata infractionalitatii e mare.
Garsoniera e o buna investitie: mai usor de inchiriat, cererea pentru astfel de proprietati fiind crescuta pe piata chiriilor. O suprafata mai mica inseamna si investitii mai mici in amenajare, intretinere, mobilare si utilare.
Garsonierele au fost construite in toata perioada dinainte de 1989, ceea ce face ca acordarea unui credit ipotecar pentru o astfel de locuinta construita in anii ‘80 sau chiar ‘90 sa fie mult mai usoara.
In prezent, pretul mediu cerut pentru garsonierele scoase la vanzare in Bucuresti este de 1.285 euro/mp. De la inceputul anului, pretul mediu solicitat pentru garsonierele confort 1 din Capitala a scazut cu 5,7%, de la 1.362 euro/mp util.
Garsonierele din Bucuresti s-au scumpit foarte mult in 2015, preturile fiind mai mari cu pana la 1.000 de euro. O posibila explicatie poate fi cresterea popularitatii acestui gen de locuinte, avand in vedere ca programul Prima Casa le face foarte rentabile.

Si de ce ar fi mai avantajos sa cumperi decat sa inchiriezi? O rata lunara a unui credit de 31.000 de euro contractat pe 30 de ani prin programul Prima Casa sare putin peste suma de 135 de euro, in vreme ce chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti ajunge la aproximativ 250 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *