Cele mai importante tipuri de cantare electronice

Cantarele sunt instrumentele care reflecta masa obiectelor, pentru a cuantifica greutatea acestora in scopuri comerciale, stiintifice sau de investigatie. Nike Roshe Run Homme Ca atare, ele sunt utilizate in aproape fiecare industrie pentru a oferi masuratori de la micrograme la kilograme sau chiar tone. UCF Knights Jerseys Asics Onitsuka tiger męskie Cantarele, dispozitive care asigura masurarea greutatii fara raportare la un alt obiect, au fost mai putin frecvente pana la mijlocul anilor 1800, cand muncitorii de la posta le utilizau pentru a determina greutatea pachetelor. nike air max goedkoop adidas pure boost hombre Pana la progresele tehnologice ale Primului Razboi Mondial, cantarele au fost supuse inexactitatii si abia cateva decenii mai tarziu s-au dezvoltat pana la punctul in care au putut fi utilizate pe scara larga. Blue Black Jordan Shoes In prezent, exista diferite tipuri de cantare mecanice si balante, insa cele mai comune sunt cantarele electronice, care pot masura greutatea cu o precizie uimitoare. nike air max 2017 dames Groen nike tn rouge Cel mai frecvent tip de cantar electronic este cel digital. Nike Zoom Goedkoop adidas nmd schoenen Acuratetea cantarelor este exprimata ca procent din capacitatea totala, procent care are o anumita toleranta. ROSHE ONE Precizia este afectata si de alte variabile mecanice si de mediu, in special cand vorbim despre sarcini usoare:

  • Temperatura: o crestere sau scadere a temperaturii afecteaza capacitatea de masurare. nike tn requin Maglie Chicago Bulls De exemplu, obiectele care sunt mai calde decat cantarul pot parea mai usoare.
  • Presiunea/ altitudinea: pentru fiecare metru in altitudine, schimbarea presiunii atmosferice va duce la aproximativ .065 mg scadere in greutate.
  • Gravitatia locala: greutatea poate diferi cu ± 0.05%, in functie de localizarea globala in care este masurat obiectul.
  • Curentii de aer: vantul poate afecta valorile din cauza sensibilitatii mecanismelor cantarelor. Chaussures Nike Air Jordan 5 Donna In laboratoare, oamenii de stiinta folosesc protectii impotriva curentilor de aer.
  • Umiditatea: elementele de cantarit trebuie pastrate la un nivel de umiditate ambientala pentru a reduce posibilitatea de condensare/ evaporare care pot afecta citirea.
  • Magnetismul: masuratorile trebuie sa se desfasoare departe de campurile magnetice, pe cat posibil. nike air max 2016 wit Fjallraven Kanken Big Daca acest lucru nu se poate realiza, se pot utiliza echipamente de demagnetizare sau de ecranare magnetica.
  • Praful: praful si alte impuritati neglijabile adunate pe platforma de cantarire vor afecta masurarea.

Pentru a evita aceste probleme, dar si pentru a va asigura ca masurarea este exacta, este necesara calibrarea prealabila a cantarului. Nike SB Dunk Calibrarea este o secventa de operatii care determina diferenta dintre o referinta cunoscuta si cantitatea cu care cantarul denatureaza greutatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *