Cele mai mari 5 provocari privind managementul de personal

Cresterea unei companii la un nivel de zeci sau sute de angajati aduce nu doar prestigiu si succes, dar si numeroase provocari privind managementul personalului pentru care administratorii de afaceri trebuie sa gaseasca rapid solutii pentru a reduce costuri si mari eficienta. Care sunt aceste probleme?

  1. Dificultatea de a gasi angajati de valoare – Majoritatea administratorilor de firme sunt in general mai interesati sa angajeze decat sa concedieze, fiecare CEO recunoscand valoarea unui om bun, pregatit si dedicat. Cea mai mare provocare este ca astfel de colaboratori sunt deja angajati si cea mai buna strategie nu este aceea de a ii gasi, ci de a ii atrage, pozitionand compania ca una pentru care oricine ar vrea sa lucreze.
  2. Mentinerea angajatilor de valoare in companie – Acest lucru nu poate fi lasat la voia intamplarii. Este nevoie de strategii specifice si o filosofie de companie puternica pentru a mentine interesul angajatilor de a ramane. In orice moment, managementul trebuie sa stie ce ii atrage pe angajati in companie, dar si ce ii face sa plece. Interviurile, chestionarele, focus grupurile si conversatiile one-to-one sunt toate strategii care pot oferi aceste informatii.
  3. Administrarea eficienta a personalului si a documentelor contractuale. – Generarea documentelor salariatilor precum contracte, decizii sau adeverinte si gestionarea angajatilor devine rapid un proces care consuma foarte mult timp si care trebuie eficientizat. Tot mai multe companii aleg sa utilizeze aplicatii de personnel management precum HRP pentru operatii uzuale precum modificare contracte, adaugare de noi persoane in sistem sau pentru a avea acces la datele personale si contractuale ale angajatilor, dar si pentru a putea genera rapoarte detaliate si administra dosarele salariatilor.
  4. Lipsa unui departament de HR – Numeroase companii cu un numar din ce in ce mai mare de salariati realizeaza prea tarziu importanta unui departament de HR si modul in care acesta poate ajuta cresterea satisfactiei angajatilor si eficientizarea costurilor.
  5. Determinarea pachetelor relevante de compensare – Beneficiile sau salariile oferite de o companie pot sa nu fie aliniate cu dorintele si asteptarile angajatilor de top. Mai mult, anumite benficii pot parea irelevante, neimportante sau chiar pot sa scada productivitatea angajatilor, iar gasirea echilibrului perfect intre beneficii si compensatia financiara poate fi un avantaj competitiv foarte important.

Poate unele din cele mai mari greseli pe care angajatorii le fac este ignorarea importantei de a gasi timp pentru a administra mai bine personalul prin implementarea unor solutii software eficiente, dar si lipsa dezvoltarii unor strategii coerente de angajare a personalului de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *