Centrofarm oferă clienților săi testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare

102_88_art_centrofarmDin 20 ianuarie și până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire și informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din București, în cadrul Programului Câștigă Viață.

Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultații medicale specializate, de testări prin electrocardiogramă (EKG) și își pot măsura tensiunea arterială, dacă prezintă un bon de cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm.

Testări gratuite în 11 farmacii Centrofarm din București

Pentru a putea beneficia de testarea gratuită și de serviciile medicale de prevenție din cadrul campaniei, pacientul trebuie să prezinte un bon de cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm și cardul de fidelitate Centrofarm. În farmaciile selectate se măsoară tensiunea arterială, se monitorizează ritmul cardiac (EKG fără electrozi) și este oferită consiliere din partea farmaciștilor privind adoptarea unui stil de viață sănătos. Mai mult, în farmaciile Centrofarm Ion Mihalache și Muncii, în baza bonului de cumpărături și a cardului Centrofarm, se realizează gratuit electrocardiogramă cu interpretare automată aparat (EKG cu electrozi) și măsurarea indicelui de masă corporală (IMC), împreună cu consilierea de specialitate.

Campania de prevenire și informare privind bolile cardiovasculare
Campania este realizată cu sprijinul Centrului Medical Panduri și AKH Medical Klinic&Hospital și are ca scop identificarea pacienților cu potențial risc de boli cardiovasculare sau care prezintă semne nespecifice de boală cardiacă. De asemenea, campania își propune să informeze și să educe pacienții privind prevenția și controlul afecțiunilor cardiovasculare.

Statisticile plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria și Ucraina. Afecțiunile cardiovasculare aterosclerotice, în special boala coronariană, rămân cauzele principale de moarte prematură în întreaga lume. Bolile cardiovasculare afectează atât bărbații, cât și femeile: dintre decesele care apar înainte de 75 ani, 42% sunt datorate bolilor cardiovasculare în cazul femeilor și 38 % în cazul bărbaților. Dacă cifrele statistice sunt îngrijorătoare în ceea ce privește incidența acestor afecțiuni, tot acestea ne arată faptul că prevenția dă rezultate: reducerea ratei mortalității cauzate de boala coronariană se datorează în procent de 50% modificărilor realizate la nivelul factorilor de risc, iar 40% îmbunătățirii tratamentelor.

‘Centrofarm continuă lupta de prevenire a bolilor cardiovasculare. Rezultatele încurajatoare obținute în urma campaniilor de prevenție derulate până în prezent ne demonstrează faptul că mergem în direcția potrivită. Trebuie să credem cu tărie că prin prevenție, automonitorizare și un stil de viață sănătos, avem grijă de sănătatea noastră. Le mulțumim partenerilor pentru sprijin și suntem convinși că împreună vom putea face lucruri mărețe’, a declarat Mirela Moroșanu, director medical Centrofarm.

‘Mulți dintre factorii de risc cardiovasculari sunt dependenți în mare măsură sau chiar în totalitate de modul de viață, iar colaborarea dintre medic și pacientul său este esențială atunci când ne preocupăm de sănătate. De aceea, echipa de la Centrul Medical Panduri pune accent pe consilierea asupra unui stil de viață sănătos. Astfel, implicarea Centrului Medical Panduri alături de Centrofarm în această campanie a venit firesc, cu speranța de a ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare’, a declarat dr. Gabriela Cirstescu, directorul medical al Centrului Medical Panduri.

‘Sănătatea înseamnă prevenție. Dat fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității, prioritatea noastră este să împiedicăm apariția acestor afecțiuni coronariene. Acesta este și motivul pentru care centrul AKH Medical Klinic&Hospital a decis să colaboreze cu farmaciile Centrofam în derularea acestui program de prevenție.’, a afirmat Adrian Miulescu, COO-chief operating officer la AKH Medical Klinic.

Detalii despre programări și consultații
Cadre medicale specializate și farmaciști sunt la dispoziția clienților Centrofarm și realizează testări și consiliere conform următorului program:

Între orele 15:00-19:00 — luni, marți, miercuri, joi și vineri, la farmacia Centrofarm Ion Mihalache (Bd. Ion Mihalache Nr.98 Bl.44).

Între orele 12:00-19:00 — luni, marți, miercuri, joi, vineri, la farmacia Centrofarm Muncii (Str. Mihai Bravu Nr. 196 Bl200).

Între orele 12:00 — 18:00 — luni, marți, miercuri, joi, vineri și între orele 10:00-16:00 — sâmbătă, la farmaciile Centrofarm Basarbia (Bd. Basarabia nr.116, bl.L13B, parter), Edgar Quinet (Str. Edgar Quinet, Nr. 6), Lizeanu (Șos. Ștefan cel Mare Nr.226 Bl.44, parter), Gara de Nord (Calea Griviței nr.146, Sector 1), Olteniței 56 (Șos. Olteniței nr.56 bl.11 C), Șerban Vodă (Cal. Șerban Vodă Nr.43, Bl.2), Pantelimon (Șos. Pantelimon, nr. 256, bl. 53, parter), Grand Arena (B-dul. Metalurgiei, Nr.12-18), Văcărești (Calea Văcărești Nr. 242 Bl. 72 B).

Programările se pot realiza direct în farmacie sau la Tel Verde 0800.07.03.07 (numărul este activ de luni până vineri, între orele 09:00-18:00). Detalii despre campanie pe www.centrofarm.ro sau la Tel Verde, linie activă de luni până vineri, între orele 09:00-18:00.

Reduceri la suplimentele alimentare
În perioada campaniei, Centrofarm oferă o reducere de 20% pentru anumite suplimente alimentare — produse adjuvante în tratamentul pacienților cu afecțiuni ale bolilor cardiovasculare. Printre acestea se numără Gold Nutrition Clinical Pure Ulei de pește, Maxi Life — Omega 3 Plus, Purasana Complex Circulație Bio, Maxi Life — Asparitm, Maxi Life — Coenzima Q10 + Vitamina A + Vitamina E, Gold Nutrition Clinical Red Yeast Rice, Purasana Afin Bio, Walmark CoenziPrim. În plus, primești 1+1 gratis la Zdrovit — Anticârcel Acut, în limita stocului disponibil, iar tensiometrul Tensoval Duo Control de la Hartmann are un preț special, de 369 lei.

Despre Programul Câștigă Viață
În cadrul Programului Câștigă Viață, farmaciile Centrofarm derulează campanii medicale de prevenție, care au ca obiectiv informarea, educarea și prevenirea unor afecțiuni cu incidență ridicată, precum: bolile cardiovasculare, diabetul, afecțiunile pulmonare, osteoporoza, afecțiuni ale pielii, obezitatea, alergiile respiratorii și cancerul de col uterin. Campaniile medicale desfășurate de Centrofarm au loc sub patronajul Ministerului Sănătății și al Direcției de Sănătate Publică.

Toți clienții posesori de card Centrofarm se pot testa în cadrul campaniilor derulate în cadrul Programului Câștigă Viață și, în plus, au acces gratuit la peste 10.000 de servicii de prevenție, în baza punctelor acumulate pe card. Serviciile menționate sunt publicate periodic în catalogul ‘Câștigă Viață’, distribuit în farmaciile Centrofarm și disponibil online pe www.centrofarm.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *