China face exercitii de lupta cu NATO

In provinciile Shandong si Henan din estul si centrul Chinei se desfasoara, in aceste zile, un complex exercitiu militar de aparare anti-aeriana si razboi electronic, cu numele de cod “Vanguard 2010”, informeaza China Noua. Exercitiul dureaza cinci zile si implica participarea a 12.000 de militari si sapte tipuri de vehicule. Exercitiul testeaza capabilitatile fortelor de aparare antiaeriana, recunoastere, avertizare timpurie, razboi electronic si include simularea unor atacuri sol-aer.

Fortele au fost divizate in adversari Rosii si Albastri. Albastrul este codul de culoare pentru fortele NATO. Miercuri dimineata, fortele Albastre au trimis avioane de recunoastere si vehicule de razboi electronic pentru comanda si comunicatii, ca si pentru recunoastere si avertizare timpurie (se are in vedere incapacitarea acestor functii). Un atac sol aer a fost initiat la orele pranzului, iar fortele Albastre au lansat avioane fara pilot, avioane de lupta si elicoptere, pentru a-si ataca rivalii. Atacul a durat pana ieri, la orele 6 a.m. (ora locala).

Simularea a continuat cu relocarea pozitiilor de aparare antiaeriana si a posturilor de comanda. Aceasta etapa a durat sapte ore, iar operatiunea a fost ingreunata de plaia in averse, care a lovit ambele provincii. Urmeaza faza finala a exercitiul, care testeaza capacitatea trupelor de aparare antiaeriana de a opera “intr-un mediu electromagnetic complex”.

Foto: China Noua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *