Christine Lagarde: Un nivel ridicat al șomajului și un raport mare datorie-PIB riscă să pună în pericol investițiile

christine-lagardeDirectorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a avertizat vineri că avansul economic în Europa ar putea fi grav afectat dacă inflația rămâne la un nivel scăzut, adăugând că piețele financiare sunt, probabil, prea optimiste cu privire la Europa, transmite Reuters.

La câteva zile după ce FMI a dat publicității propriul său raport cu privire la zona euro, în care avertizează că orice noi șocuri ar putea opri relansarea economică, Lagarde a reluat vineri mesajul la o conferință organizată la Paris. ‘Vestea bună este că economia europeană își revine din criză. Încrederea se îmbunătățește și piețele financiare sunt optimiste. Probabil prea optimiste comparativ cu fundamentele’, a spus Lagarde la o conferință organizată de Fundația Robert Schuman.

FMI a cerut statelor din zona euro să sprijine cererea economică, să finalizeze reforma din sectorul bancar și să avanseze reformele structurale.

‘Există pericolul unui cerc vicios: un nivel ridicat al șomajului și un raport mare datorie-PIB riscă să pună în pericol investițiile și să conducă la o creștere mai mică în viitor’, a avertizat Lagarde.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *