Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut cu 6,8%

auto_01_29314635d8_19cd95da4fVolumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut cu 6,8%, ca serie brută, în august, față de iulie, și cu 1% ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a anunțat, miercuri, Institutul Național de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut în august 2013 cu 1%, față de iulie, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut ca serie brută cu 2,1% , iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,7%.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută, cu 0,8%, față de perioada similară din 2012, iar ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut față de perioada ianuarie — august 2012, atât ca serie brută, cu 3,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,3%.

Comparând luna august 2013 cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 6,8%, din cauza scăderilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (cu 9,9%), la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 6,9%) și la comerțul cu autovehicule (cu 6,1%).

Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1%.

 

 

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *