Colaborare româno-chineză în domeniul sanitar

Nicolae-BĂNICIOIU-MA-Xiaowei-600x300Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății și MA Xiaowei, viceministrul chinez al Sănătății au semnat pe 28 iunie primul ACORD de cooperare în domeniul Sănătății și al Științelor Medicale între Ministerul Sănătății din România și Comisia Națională de Sănătate și Planificare Familială din Republica Populară Chineză.

Evenimentul a avut loc la Academia Institutului Național de Boli Infecțioase ‘Prof. dr. Matei Balș’.

La eveniment a participat managerul unității sanitare, prof. dr. Adrian Streinu—Cercel.

Conform documentului, părțile vor întări și dezvolta cooperarea reciprocă pentru asistența medicală primară, prevenirea și controlul bolilor transmisibile, medicină tradițională, științe medicale și învățământ medical, sănătatea mamei și copilului.

În timpul întâlnirii ministrul Sănătății a prezentat omologului chinez unul dintre cele mai importante proiecte ale Ministrului Sănătății din acest an, și anume dezvoltarea rețelei de radioterapie.

‘Știu că Republica Populară Chineză este unul dintre cei mai importanți producători de dispozitive medicale în domeniul radioterapiei. La sfârșitul acestui an, Ministerul Sănătății din România va demara, cu fonduri de la Banca Mondială, cel mai important proiect de dezvoltare a rețelei de radioterapie și vă invit să investiți în acest domeniu’, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

De asemenea, ministrul Sănătății și omologul chinez au discutat despre demararea unui program de schimb de experți în domeniul Sănătății între cele două țări.

În perioada 26-28 iunie 2014, delegația chineză a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și a avut o întâlnire cu președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, dna. Rodica Nassar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *