Comisia Europeană (CE) a efectuat la 9 iulie inspecţii neanunţate la sediile unor companii de telecomunicaţii

13666342885982388598_european-union-map

Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a efectuat la 9 iulie inspecţii neanunţate la sediile unor companii de telecomunicaţii din domeniul furnizării de servicii de conectivitate la internet din mai multe state membre, informează un comunicat dat publicităţii joi la Bruxelles, invocând preocupări ale executivului comunitar că firmele în cauză ar putea încălca regulile antitrust ale UE privind abuzul de poziţie dominantă.

Oficialii din serviciile CE au fost însoţiţi în timpul acestor inspecţii neanunţate de omologii lor din autorităţile competente naţionale.

Actorii de pe piaţa internetului se interconectează unii cu alţii printr-o combinaţie de servicii pentru a acoperi toate destinaţiile posibile. Conectivitatea la internet le permite furnizorilor de conţinut să se conecteze la internet pentru a-şi furniza serviciile sau produsele la nivel de retail. Serviciul este unul crucial pentru funcţionarea internetului şi pentru capacitatea utilizatorilor finali de a accesa un conţinut de internet cu calitatea necesară a serviciului, indiferent de locaţia în care se află furnizorul.

Inspecţiile neanunţate reprezintă un pas preliminar în cazul unor practici suspectate de încălcarea politicilor concurenţiale, dar nu înseamnă că acele companii la care s-au efectuat verificările sunt vinovate de comportament anticoncurenţial, menţionează CE în comunicatul citat. De altfel, în acest stadiu CE nu face public numele companii inspectate.

Executivul comunitar precizează că nu există un termen legal pentru finalizarea unei anchete asupra comportamentului anticoncurenţial. Durata lor depinde de un număr de factori, inclusiv complexitatea fiecărui caz, măsura în care companiile vizate cooperează cu CE şi de exercitarea dreptului la apărare în cadrul procedurii.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *