Compania de consultanţă GBI Consulting și alte opt institute si universități vor realiza Programul Național de Dezvoltare Rurala

GBI_LOGOCompania de consultanţă GBI Consulting, împreună cu opt institute şi universităţi din România, vor realiza Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020, iar o primă variantă a documentului o vom primi în luna octombrie a acestui an, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

„În această săptămână am semnat cu compania austriacă de consultanţă GBI Consulting contractul pentru realizarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi vom avea o primă variantă în luna octombrie. Suntem puţin în întârziere cu scrierea programului din cauza problemelor întâmpinate în procesul de selecţie a companiei de consultanţă, dar apreciez că în luna ianuarie 2014 vom putea trimite Comisiei Europene prima formă a PNDR. Compania selectată este specializată pe acest domeniu, realizând astfel de programe şi pentru alte state din Uniunea Europeană. Unul dintre consultanţii acestei firme este fostul comisar european pentru agricultură, Franz Fischler”, a subliniat Irimescu.

„Am convenit cu Comisia Europeană ca pe măsură ce vor realiza analizele economice şi sociale, analiza swot şi celelalte evaluări pe PNDR, care ne vor spune exact care sunt priorităţile României, le vom traduce şi transmite pentru evaluare. Noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală va avea doar 11 măsuri pentru următoarea perioadă 2014 – 2020, fiind mult simplificat faţă de cel actual, care conţine 25 de măsuri”, a explicat oficialul MADR.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *