Constantin Niță: Pentru ca românii sa cumpere mașini produse în țară este nevoie de facilități, de programe

nitaMinistrul Economiei, Constantin Niță, a declarat joi, la Craiova, după ce a vizitat fabrica Ford, că în România este nevoie de „facilități, de programe”, pentru a convinge populația să cumpere mașini produse în țară.

Un astfel de program ar putea fi destinat tinerilor, susține ministrul Economiei, și ar permite acestora să-și achiziționeze în condiții avantajoase un autoturism din producția internă.

Potrivit lui Constantin Niță, compania Ford a produs anul acesta 180.000 de motoare și 70.000 de autoturisme, dar din acestea, pe piața românească, au ajuns numai 2%.

‘În cifre, Ford înseamnă, anul acesta, 180.000 de motoare, 70.000 de autoturisme din care, din păcate, pe piața românească sunt 2% și asta nu este bine. Pentru a convinge populația din România să cumpere mașini produse în țară este nevoie de facilități, de proiecte. Cum este programul rabla, ar trebui un program pentru prima mașină. Dau un exemplu. Iată, secretarul de stat pentru politici industriale să găsească o formulă pentru acest program prin care tinerii de 18-20 de ani să-și poată cumpăra mașină românească în niște condiții. Nu știu, discutăm de finanțare împreună și cu producătorul și așa mai departe: să folosim poate mai mult leasingul, băncile să dea drumul la creditare și să se ocupe mai puțin numai de titlurile de stat. Sunt multe lucruri care trebuie abordate, dar probabil că aceste chestiuni vor fi detaliate, pentru că avem și un comitet interministerial pentru promovarea industriei auto și vom face întâlniri cât mai dese cu cei doi producători de autoturisme din România’, a spus Niță.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *