Constantin Stroe (Dacia): „Rabla” permite patrunderea pe piata a peste 200 mii automobile second-hand

constantin-stroeProgramul Rabla a fost atât de bine gândit încât a lăsat loc la pătrunderea pe piață a peste 220.000 automobile second-hand, a declarat, joi, Constantin Stroe, vicepreședintele Consiliului de Administrație Dacia și președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar numitul Program de Reîmprospătare a Parcului Național de Automobile a fost atât de bine gândit încât a lăsat loc la penetrarea a peste 220.000 automobile second hand. Comerțul trebuie să cunoască libertate, fără bariere, dar discrepanța este formidabilă”, a spus Constantin Stroe în cadrul unei conferințe de specialitate.

Potrivit datelor prezentate de Constantin Stroe, piața internă a absorbit, în 2013, numai 20.518 dintre cele 410.959 autoturisme produse în țară de către Dacia și Ford, adică circa 5%. Semnificativ este faptul că în 2013 importurile de autoturisme second-hand s-au ridicat la 221.852 unități. Raportul de autoturisme produse și vândute în țară și cele second-hand importate este de 1:11.

Acesta a precizat că modul de funcționare a programului ar trebui regândit în totalitate și că ar trebui să se țină cont de mai mulți factori, precum poluare și fiscalitate.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *