Constantin Tampiza, Lukoil: „Agricultura si energetica sunt ramuri vitale”

Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a Lukoil Romania, subsidiara a grupului petrolier rus Lukoil, a declarat ca dupa ce va pleca din companie va promova produsele romanesti pe pietele din Federatia Rusa si apreciaza ca este „o rusine” ca Romania importa fructe si legume.

„In Rusia promovez ideea ca Romania este cea mai buna piata din Balcani. Dupa ce voi pleca din Lukoil, visul meu este sa promovam produsele romanesti in Rusia. Nu este o rusine ca in Romania importam fructe si legume? Romania nu a valorificat acest potential”, a declarat Tampiza pentru MEDIAFAX.

Tampiza ar putea parasi Lukoil. El are un proiect in sectorul cultivarii fructelor in Romania si Republica Moldova, iar agricultura si energia sunt doua sectoare vitale, care pot deveni profitabile daca se fac investitii in tehnologii moderne. „In 1-2 ani trece criza, iar investitiile vor veni (in Romania – n.r.). Romania are un potential investitional destul de atractiv. In Romania si Republica Moldova am un proiect pe agricultura, in domeniul fructelor si al strugurilor soiuri de masa. Agricultura si energetica sunt ramuri vitale, fara ele nu existam, dar in aceste domenii trebuie facute investitii in tehnologii moderne, care apoi vor da si rentabilitate”, a mai spus Tampiza.

Grupul rus Lukoil este pe prezent pe piata petroliera romaneasca din 1998, cand cumparat rafinaria Petrotel Ploiesti. Lukoil detine, de asemenea, depozite de carburanti si o retea de 310 benzinarii.

Foto: ziaresi reviste.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *