Coruptia ramane o problema grava a Daghestanului

Ieri, la Kremlin a avut loc o sedinte privind dezvoltarea social-economica a Republicii Daghestan, condusa de presedintele Dmitrii Medvedev, a anuntat presedintia rusa. I n sedinta s-au discutat chestiuni referitoare la dezvoltarea sistemului de invatamant, de sanatate publica, la ocuparea fortei de munca si probleme privind atragerea investitiilor in regiune.

La inceputul intalnirii, presedintele a cerut ca atentia sa fie concentrata asupra dezvoltarii invatamantului si sistemului medical, ca si a cresterii ratei de ocupare a fortei de munca in Daghestan, unde procentul somajului este mai ridicat decat in alte regiuni. Este nevoie de o revizuire a programului de dezvoltare a sistemului de formare profesionala de specialitate, extrem de necesar in regiune, a mai subliniat presedintele. O atentia speciala trebuie sa fie acordata sistemului de sanatate, domeniu in care sunt probleme in ce priveste asigurarea spitalelor si policlinicilor. O problema cheie a domeniului ramne coruptia, al carei nivel este ridicat, fiind nevoie de actiuni seminificativ mai active in aceasta directie, din partea conducerii republicii.
Seful statului a precizat, de asemenea, ca activitatea de atragere a investitilor in regiune decurge incet si ineficient. Dmitrii Medvedev a insarcinat Ministerul Informatiilor sa identifice posibilitatile de a acorda garantii de stat unor proiecte care se pot realiza pe teritoriul Daghestanului. In afara de aceasta este nevoie de accelerarea acctivitatii de infiintare pe teritoriul Daghestanului a filialei institutului de dezvoltare a Bancii de Economii Externe, care trebuie sa faca expertiza proiectelor de investitii in republica.
Reprezentantul prezidential pentru Districtul Federal al Caucazului de Nord, Aleksandru Hloponin, a primit insarcinarea sa se ocupe de structurarea unui program federal de dezvoltare social-economica a Daghestanului in perioada 2011 -2016. Programul urmeaza sa fie transmis Agentiei pentru Programe Federale pe zona de sud a Rusiei, care va aloca o parte din resurse. La finalul intalnirii a fost abordata si problema incendiilor, care au afectat, de asemenea, Daghestanul. Dmitrii Medvedev l-a rugat pe liderul regiunii, Mahomedsalam Mahomedov, sa pregateasca cererea pentru acordarea de ajutor sinistratilor din republica.

Foto: Serviciul de Presa al Administratiei Prezidentiale a Federatiei Ruse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *