Cota unică de impozitare va fi menținută la 16%,iar TVA-ul la pâine va rămâne la 9%, a declarat V. Ponta

premierul-victor-ponta-2012Cota unică de impozitare va fi menținută la 16%, TVA la pâine va rămâne în continuare redusă la 9%, fiind luată în calcul reducerea acesteia și la alte categorii de produse, cum ar fi cele bio, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

„Cota unică se menține. Este o solicitare — și domnul Chițoiu va da în mod sigur detalii — permanentă, nu doar a celor de la FMI, ci și a unora dintre politicienii români. L-am văzut și pe președinte astăzi (miercuri — n.r.): să impozităm PFA-urile, să impozităm drepturile de autor, să impozităm familiile pentru sănătate. Aceasta este gândirea lor, nu știm dacă este bună sau rea, dar noi nu am fost de acord cu ea. Și, faptul că președintele e de acord dovedește, până la urmă, cui vrea răul în perioada următoare, dar noi nu am acceptat acest lucru”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat, în context, că TVA la pâine va rămâne redusă și în 2014.

„Și, în mod sigur, încercăm anul viitor și alte categorii. Eu promovez reducerea TVA pentru produsele bio, dar mai sunt și alte produse unde putem să ne gândim la acest lucru”, a adăugat premierul.

sursa:agerpres
credit foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *