Credite bancare pentru beneficiarii de fonduri europene pentru agricultura

Bancpost a semnat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), precum si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural un protocol de colaborare care faciliteaza accesul beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala la produsele bancare necesare derularii proiectelor de investitii cu fonduri europene, asa cum reiese dintr-un comunicat al companiei.

“Ne-am propus sa contribuim la cresterea semnificativa a ratei de absorbtie a fondurilor europene in general si a celor pentru agricultura in special. Credem ca acest obiectiv nu poate fi atins decat in cadrul unei colaborari foarte bune intre toate institutiile care sunt implicate in derularea fondurilor europene. Protocolul pe care l-am incheiat recent subliniaza importanta implicarii bancii cat mai timpuriu in derularea unui proiect. Mesajul principal pe care dorim sa-l transmitem clientilor nostri, fie ca sunt intr-o faza incipienta la nivel de idee de proiect sau chiar au depus proiectul la APDRP, este sa se adreseze unitatilor Bancpost cat mai repede pentru analiza posibilitatilor de co-finantare bancara”, a declarat Mihai Bogza, presedinte Bancpost.

In cadrul Protocolului de Colaborare, este specificat un model de scrisoare de confort pe care beneficiarii trebuie sa o prezinte APDRP inainte de semnarea propriu-zisa a contractului de finantare nerambursabila. Scrisoarea de confort va constitui o garantie a faptului ca un proiect acceptat pentru finantare FEADR (Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala) are acces la surse bancare pentru asigurarea co-finantarii proiectului.

Scrisoarea de confort solicitata de catre Autoritatea de Management este una angajanta si va putea fi emisa doar dupa aprobarea finantarii bancare in cadrul bancii. Pentru incadrarea in termenele limita stabilite pentru prezentarea scrisorii de confort, Bancpost recomanda tuturor potentialilor beneficiari de fonduri FEADR care doresc accesarea ulterioara de credite bancare sa contacteze imediat unitatile bancii pentru demararea analizei proiectelor de investitii si emiterii scrisorilor de confort.

Bancpost sprijina beneficiarii de fonduri europene pentru agricultura oferind o paleta extinsa de servicii si produse necesare pentru derularea in bune conditii a proiectelor: credite de co-finantare, credite de pre-finantare, linii de credit pentru TVA sau operarea ulterioara a investitiei, scrisori de garantie pentru avans, acces la servicii de consultanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *