Crestere pentru Grupul Garanti Romania: venituri de 70,2 milioane euro si profit de 16,9 milioane euro in primele sase luni din 2014

Ufuk Tandogan (1)Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice și inovatoare Grupuri financiare de pe piața locală, a înregistrat în primul semestru din 2014 venituri nete consolidate de 70,2 milioane euro, o creștere cu 8,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net consolidat de 16,9 milioane euro.

În prima jumătate a anului, activele totale s-au ridicat la 2,02 miliarde euro, o creștere cu 14,7% față de anul trecut.

Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a înregistrat la sfârșitul lunii iunie 2014 venituri nete de 57,7 milioane euro, o creștere de 8,6% față de perioada similară a anului trecut și un profit net de 13,9 milioane euro. În plus, în comparație cu primul semestru din 2013, numărul de clienți a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate și retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde euro, o creștere cu 8,8%, iar volumul de depozite a crescut, de asemenea, cu 45,3%.

Instituțiile financiare nebancare din cadrul Grupului și-au continuat dezvoltarea sustenabilă și au înregistrat profit net de: Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) – 1,3 milioane euro, înregistrând o creștere de 36,7%, față de perioada similară a anului trecut, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) – 1,34 milioane euro, înregistrând o creștere de 0,8% și Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA) – 0,4 milioane euro.

În luna martie 2014, Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au anunțat inițierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârșitul anului în curs, după obţinerea aprobărilor de la Banca Națională a României și îndeplinirea tuturor formalităților legale.

“Suntem foarte mulțumiți de performanțele și rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an, fiind în linie cu obiectivele pe care ni le-am stabilit. Sunt încrezător în viitorul Grupului Garanti, în strategia noastră pentru dezvoltare sustenabilă și creșterea noastră pe termen scurt și lung”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

În prezent, Garanti Bank are prezență națională prin 78 de agenții. Numărul bancomatelor inteligente a ajuns la aproape 300, o creștere de 16% în comparație cu primul semestru din 2013, fiind cea mai extinsă rețea de ATM-uri inteligente din țară.

În primele șase luni ale anului 2014, Turkiye Garanti Bankasi A.S., banca mamă a Garanti Bank, a înregistrat un profit net de 1,57 miliarde lire turcești (536,41 milioane euro*). Valoarea activelor totale ale Garanti Turcia s-a ridicat la 203,62 miliarde lire turcești (69,5 miliarde euro*), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 155,95 miliarde lire turcești (53,25 miliarde euro*).

* Rata de schimb: 1 eur = 2,9283 lire turcești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *