Cristian Popa: Pentru România cunoaştem o oarecare reducere a expunerii băncilor mamă faţă de subsidiarele din economia naţională

bnrBăncile mamă continuă să îşi reducă expunerile faţă de subsidiarele din economia naţională, dar procesul rămâne în mare unul relativ bine ordonat, a spus, miercuri, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Cristian Popa.

„Pentru România cunoaştem o oarecare reducere a expunerii băncilor mamă faţă de subsidiarele din economia naţională. Aceasta este de magnitudine ceva mai mare decât în trecut, dar nu continuă într-un ritm deosebit de accelerat. Până acum, procesul rămâne în mare un proces relativ ordonat şi bineînţeles că interesul Băncii Naţionale, într-un context mai larg, de cooperare cu altă bănci centrale, şi din ţări gazdă şi din ţări de origine, este ca acest proces să rămână ordonat şi în continuare”, a declarat Cristian Popa.

„Vă dau un singur exemplu. La sfârşitul lunii mai, deţinerile de către nerezidenţi ale titlurilor de stat în lei erau undeva la 25-26%, au scăzut către 22% la sfârşitul acestei luni. Între timp, în cursul lunii iunie, şi-au revenit cu circa un punct procentual şi deci ne aflăm acum cam la 23%. Deci avem un volum absolut care rămâne nemodificat oarecum faţă de o lună înainte, dar tendinţa este de revenire”, a spus Popa.

sursa: agerpres

One thought on “Cristian Popa: Pentru România cunoaştem o oarecare reducere a expunerii băncilor mamă faţă de subsidiarele din economia naţională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *