Cristian Socol: Romania nu va trage niciun ban de la institutiile financiare internationale in timpul acordului preventiv

6753137674994633143226331_cristian-socolNefinalizarea vizitei delegației FMI-BM-CE cu semnarea unei scrisori de intenție nu înseamnă în niciun fel că acordul cu creditorii internaționali este suspendat, așa cum sugerează anumite voci publice, a declarat duminică consilierul premierului, Cristian Socol.

Potrivit acestuia, evaluarea din noiembrie se va finaliza cu condiții agreate de ambele părți.

‘România își respectă/ își va respecta toate condiționalitățile convenite cu creditorii internaționali atât în ceea ce privește țintele macroeconomice, cât și reformele structurale. Angajamentul total pentru respectarea prevederilor din acordul stând by, dar și a prevederilor noilor reguli de guvernanță la nivel macroeconomic prevăzute în Compactul Fiscal, Six Pack, Semestrul European s.a. se poate vedea din îndeplinirea absolută a țintelor de parcurs convenite. România nu a tras/ nu va trage niciun ban de la instituțiile financiare internaționale în timpul acordului preventiv pentru un motiv simplu — nu are nevoie’, a afirmat Socol.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *