Cum iti poti promova afacerea prin materiale promotionale

Succesul unei afaceri nu sta doar in modul in care o organizezi si o coordonezi, ci si in felul in care o promovezi. Prin promovare o afacere isi asigura succesul, largindu-si numarul de clienti si deschizandu-se spre o serie de oportunitati. Promovarea afacerii trebuie sa fie o activitate permanenta de contact cu piata si trebuie sa fie monitorizata consecvent prin prisma raportului dintre rezultatele obtinute si resursele alocate.

Este bine sa gasesti cele mai eficiente modalitati de promovare a produselor sau serviciilor oferite de firma, in concordanta cu piata spre care te orientezi si cu profilul clientului. Exista, de altfel, mai multe moduri in care iti promova afacerea:

Publicitatea. Poti porni de la construirea unui website in care sa-ti prezinti afacerea, pana la folosirea de panouri publicitare, banere, pliante, afise, carti de vizita.

Obiectele promotionale. Reprezinta tot un mijloc de a face reclama, folosind obiecte cu caracter practic: tricouri, pixuri, brichete, calendare. Acestea trebuie sa contina logo-ul firmei si este foarte important sa fie si de calitate, de aceea este recomandat sa lucrezi cu o firma creativa si cu experienta.

Folosirea mediului online. Internetul este locul ideal in care iti poti face cunoscuta afacerea. Poti reusi acest lucru gestionand un blog, participand la discutii pe forumuri, creand conturi pe paginile de social media, listand informatii despre afacerea ta in directoarele de afaceri, utilizand tehnicilor SEO sau folosind pay-per-click si reclame tip banner.

Crearea unui logo. De multe ori, o simpla imagine este mai usor de tinut minte decat un titlu pompos sau un text explicativ. Realizarea unui logo sugestiv asigura credibilitatea de care ai nevoie si vei convinge pe altii sa vorbeasca despre afacerea ta. Include logo-ul pe pagina web, pe cartile de vizita, pe brosuri si pe articolele promotionale sau alatura-l semnaturii din e-mail.

Intalnirile de afaceri. Participarea la intalniri cu cei care desfasoara afaceri asemanatoare iti ofera posibilitatea de a invata despre competitori, de a forma parteneriate avantajoase sau de a cere referinte. Participa la intalniri, prezinta-te, pune intrebari competente, prezinta-ti ideile si afacerea, imparte carti de vizita si partenerii nu vor intarzia sa apara.

Dezvoltarea relatiilor cu clientii. Clientii sunt cei mai importanti pentru ca o afacere sa mearga bine, de aceea trebuie implicare pentru a construi relatii personale puternice cu acestia. Trimite-le de exemplu carti postale in anumite momente importante din an sau email-uri promotionale, pentru a obtine loialitatea clientilor si a-i determina sa impartaseasca afacerea ta cunostintelor lor.

Interviurile. O afacere bine gandita si in plin avant poate atrage usor atentia mass-mediei. Poti sa contactezi ziaristii fie invitandu-i la un eveniment organizat de tine, fie facandu-le un serviciu contra promovarii firmei.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a-ti promova afacerea, nu uita ca ca cel mai important este cat de sociabili esti cu partenerii si clientii tai. Ca manager al unei firme esti parte din ea si propria ta imagine poate influenta mersul afacerilor. Fluxul de persoane este determinat de felul cum ne facem noi treaba, de cum ne tratam si respectam clientii, iar daca toate aceste conditii nu sunt respectate, afacerea risca sa ne dezamageasca.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *