Cum sa eficientizezi costurile flotei auto

Managerul unei companii care detine o flota de masini nu poate controla pretul combustibilului, al asigurarilor sau alte taxe pe care trebuie sa le plateasca. Totusi, exista unele lucruri pe care le puteti face chiar acum pentru a atenua impactul preturilor si pentru a optimiza costurile flotei auto. In continuare, va oferim cateva sfaturi simple pe care le puteti pune in practica pentru a face economii.

  1. Promovarea condusului economic

Potrivit cercetarilor, modul de conducere agresiv (cum ar fi excesul de viteza, accelerarea rapida si franarea in ultimul moment) poate creste consumul de combustibil cu pana la 33% antidepressant bupropion. Economisiti combustibil daca ii obisnuiti pe soferii din compania dumneavoastra sa conduca responsabil, sa respecte limitele de viteza si sa conduca economic.

  1. Eliminarea condusului „la liber” cand nu este cazul

Un vehicul obisnuit poate pierde pana la 0,2 litri de combustibil pe ora daca este lasat la liber. Prin urmare, mersul la liber inutil, chiar si numai o ora pe zi poate sa creasca enorm costurile dumneavoastra lunare.

  1. Mentinerea presiunii optime a pneurilor

Potrivit cercetarilor, economia de combustibil poate creste cu pana la 3,3% prin mentinerea anvelopelor la presiunea corecta. Anvelopele care nu sunt umflate corect pot creste consumul de combustbil. Verificati etichetele sau consultati manualul de utilizare al masinilor pentru a afla care este presiunea corespunzatoare fiecarei masini in parte.

  1. Planificati rute mai eficiente

Pentru a economisi combustibil, cautati intotdeauna cea mai convenabila ruta. Trebuie sa mentionam ca ruta cea mai scurta nu este intotdeauna si cea mai buna. Incercati sa evitati intersectiile unde trebuie sa cedati trecerea, evitati trecerile de pietoni, rutele aglomerate, orele de varf, semafoarele etc.

  1. Efectuati controale periodice de intretinere

Cercetarile au aratat ca repararea unui motor atunci cand acesta este in mod evident defect, inlocuirea anumitor piese sau schimbarea uleiului foarte rar duc la cresterea consumului de combustibil in medie cu 4%, in functie de gravitatea problemei. De exemplu, pentru probleme grave, care au un impact direct asupra consumului de combustibil, cum ar fi un senzor de oxigen defect, consumul poate creste pana la un procent de 40%. In aceste conditii, controalele de rutina sunt absolut necesare, pentru a depista la timp problemele. In plus, costurile acestor controale sunt mult mai mici decat investitia in reparatii si combustibilul irosit din cauza problemelor respective.

  1. Eliminati greutatea inutila

Exista echipamente, piese de schimb sau alte produse in vehicul care nu sunt absolut necesare pentru traseul zilnic? Eliminati surplusul de greutate si puteti imbunatati consumul de combustibil.

Si nu in ultimul rand, s-a demonstrat ca folosirea unor uleiuri de calitate scade costurile de operare a autoturismelor, creste durata de viata a motorului, scade consumul si creste performantele auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *