D. Constantin: s-au folosit 3,43 milioane de euro pentru turismul rural din Gorj

Daniel-ConstantinMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că în judeţul Gorj au intrat în ultimii ani 3,43 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural din cele 188 milioane de euro disponibile la nivel naţional pentru acest sector în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Daniel Constantin şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au fost prezenţi vineri la evenimentul „Zilele Turismului Gorjean”.

Ministrul Agriculturii a apreciat iniţiativa autorităţilor judeţene de a organiza acest eveniment şi a promis că va analiza oportunităţile prin care obiectivele şi activităţile turistice din judeţul Gorj pot fi puse mai bine în valoare.

„Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a oferit foarte multe oportunităţi de a pune în valoare turismul rural şi agroturismul. Cred că mai este foarte mult loc de a îmbunătăţi activitatea care a existat în Gorj, din acest punct de vedere analizând ca şi viitor PNDR, care are o valoare mai mică decât acesta, de 7,1 miliarde de euro, încercăm să avem o componentă de dezvoltare a activităţilor turistice din mediul rural. Pe măsura 313, încurajarea activităţilor turistice, dacă la nivel naţional am avut 188 de milioane de euro, în judeţul Gorj au intrat pe proiecte doar 3,43 de milioane de euro, cred că mai este foarte mult loc. Cred că un eveniment ca acesta ne oferă oportunitatea de a prezenta oferte pentru dezvoltarea turismului”, a declarat Constantin.

Ministrul Costoiou, de origine gorjean, a declarat că este un mare susţinător al turismului local, adăugând că acesta trebuie promovat tot mai mult şi în mediul on-line.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *