Dan Manolescu (MFP): În zona tranzacții imobile și autovehicule ar putea să existe un plafon, poate cel de 10.000 lei

dan-manolescuMinisterul Finanțelor Publice ar putea introduce un plafon de 10.000 de lei la tranzacțiile cu imobile și autovehicule plătite în numerar, la fel ca în cazul tranzacțiilor între persoane fizice, sau chiar de 50.000 de lei pentru bunuri imobile, a declarat, joi, secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.

MFP a organizat, joi, o dezbatere publică pe marginea unui proiect de act normativ care prevede reducerea plafoanelor pentru tranzacțiile zilnice în numerar, reducerea comisioanelor interbancare la plățile cu cardul, luând în calcul și interdicția la plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, caz în care cumpărătorul și vânzătorul ar risca o amendă de 20% din valoarea tranzacției.

„A fost o propunere ca în zona tranzacții imobile și cu autovehicule să existe totuși un plafon, poate cel de 10.000 de lei, care există în general pentru tranzacții între persoane fizice sau poate chiar mai mari, pentru că sunt anumite tipuri de bunuri care au valoare mai mare și ar trebui să fie un plafon extins poate la 50.000 de lei pentru bunuri imobile, nivel peste care tranzacțiile să se facă, totuși, prin instrumente de plată fără numerar”, a precizat oficialul MFP.

În opinia sa, un astfel de plafon ar rezolva unele inconveniente care pot apărea în cazul unor tranzacții efectuate în zona rurală.

„Să nu uităm că un plafon de 50.000 de lei acoperă valoarea multor hectare de teren în zona rurală’, a afirmat Manolescu.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *