Dan Șova s-a întâlnit cu delegația CE — DG Regio, condusă de directorul general Walter Deffaa

7393578908_4e7a8e7e14Subiectele principale abordate de către reprezentanții Comisiei au fost Master Planul General de Transport, fazarea proiectelor POS-Transport și absorbția proiectelor POS—Transport.

Ministrul Dan Șova le-a prezentat oficialilor calendarul elaborării Master Planului, care în momentul de față se află în faza finală, urmărind metodologia Comisiei Europene.

‘Urmărim să livrăm un Master Plan care să întrunească toți parametrii de calitate și care să fie un punct de referință în dezvoltarea sectorului transporturilor pentru următoarele două decenii. Raportul final privind Master Planul General de Transport va fi prezentat în data de 30 iunie în Guvern. Evaluarea strategică de mediu se desfășoară în paralel cu elaborarea Master Planului, iar conform calendarului, emiterea acordului de mediu pentru Master Plan și predarea raportului de mediu final vor fi făcute în data de 20 august 2014.’

Cât privește fazarea proiectelor, Ministerul Transporturilor a colaborat cu Ministerul Fondurilor Europene și experții BEI pentru dezvoltarea proiectelor a căror implementare depășește data de 31.12.2015 și la împărțirea pe faze a acelor proiecte pretabile la fazare. Lista acestora din urmă va fi prezentată Comisiei Europene și Comitetului de Monitorizare al POS-T.

În alocarea financiară 2007 — 2013 au fost absorbiți 430 milioane de euro. În anul 2013, sub conducerea ministrului Dan Șova, CNADNR a înregistrat o absorbție de 148%, fiind absorbite 569 de milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *