Daniel Constantin: Au fost contractate toate fondurile europene de dezvoltare rurala destinate agriculturii

daniel-constantin11România, prin Ministerul Agriculturii, a contractat toate fondurile europene destinate agriculturii în ceea ce privește componenta de dezvoltare rurală, valoarea acestora cifrându-se la 10,2 miliarde de euro, a declarat duminică ministrul de resort, Daniel Constantin, prezent la un miting electoral în orașul Călan.

‘Anul 2013 a fost anul în care absorbția fondurilor europene chiar s-a simțit în România. (…) Astăzi, în România, Ministerul Agriculturii a contractat toate fondurile pe care le aveam pe ‘Dezvoltare rurală’. Zece miliarde de euro sunt contractate și vor ajunge în investiții în agricultură. Numai în județul Hunedoara, 116 milioane de euro au intrat și vor intra, în perioada următoare, în agricultura din județ’, a spus ministrul Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, din cele 10,2 miliarde de euro, circa 70% reprezintă investiții în proiecte deja implementate, diferența de bani urmând să fie utilizată până la sfârșitul anului 2015 în alte proiecte de agricultură.

Oficialul guvernamental a explicat că agricultura reprezintă un domeniu de creștere economică în care pot fi dezvoltate foarte multe locuri de muncă. Astfel, la nivel național, în perioada 2007-2013 aproape 10.000 de tineri au beneficiat de fonduri pentru deschiderea unei afaceri în agricultură. „Alți 7.000 de tineri vor putea să înceapă o afacere în agricultură, în anii care vor urma”, a adăugat Constantin.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *