DEFICIT al balantei comerciale de 900 MIL EUR inregistrat de UE

Stock Market DiagramUniunea Europeană a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, un deficit al balanței comerciale de 900 milioane de euro, comparativ cu un excedent de 31,3 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care exporturile au scăzut mai rapid decât importurile, potrivit unei estimări preliminare publicată luni de Oficiul european de statistică Eurostat.

În perioada ianuarie-iunie 2014, exporturile UE s-au situat la 831,1 miliarde de euro, în scădere cu 5% față de 871,7 miliarde euro în primul semestru al anului trecut, în timp ce importurile UE au scăzut cu doar 1% în ritm anual, până la 832 miliarde de euro.

În ceea ce privește România, datele Eurostat arată că în primul semestru exporturile au crescut cu 8% în ritm anual, până la 21,3 miliarde de euro, o creștere procentuală similară fiind însă înregistrată și în cazul importurilor până la 23,6 miliarde de euro. În aceste condiții, deficitul balanței comerciale a României a crescut ușor la 2,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an comparativ cu 2,2 miliarde de euro în primul semestru al anului trecut.

sursa:agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *